Home

Data & AI Acclerator / Data- ja tekoälykiihdyttämö

March 15, 2024

AUTAMME TEOLLISUUSYRITYKSIÄ KEHITTÄMÄÄN LIIKETOIMINTAANSA HYÖDYNTÄMÄLLÄ DATAA JA TEKOÄLYÄ!

Data- ja tekoälykiihdyttämö tekee datan ja tekoälyn maailmasta helposti ymmärrettävän. Se muuttaa mahdolliset ongelmat todellisiksi liiketoimintamahdollisuuksiksi vuorovaikutteisissa, asiantuntijavetoisissa tapaamisissa. Ohjelman aikana toteutetaan harjoitustyö, jonka aiheeksi käy mikä tahansa yrityksen digikehitysteema, jossa datalla tai tekoälyllä on rooli. Kiihdyttämön aikana hyödynnetään erilaisia datatalouden malleja ja työkaluja yritysten tarpeisiin. 

Seuraava data- ja tekoälykiihdyttämö alkaa elokuussa 2024

 

KEVÄÄN TOTEUTUKSEN AIKATAULU
20.8.24 klo 9.15-15:45, Tampere (etäosallistuminen mahdollistetaan tarpeiden mukaan)
3.9.24 klo 9.15-15:45, Tampere (etäosallistuminen mahdollistetaan tarpeiden mukaan)
10.9.24 klo 9.15-15:45, Tampere (etäosallistuminen mahdollistetaan tarpeiden mukaan)
1.10.24 klo 9.15-15.45, Tampere (etäosallistuminen mahdollistetaan tarpeiden mukaan)
29.10.24 klo 9.15-15.45 Tampere (etäosallistuminen mahdollistetaan tarpeiden mukaan)

Kaksi viimeistää päivää elokuussa, sovitaan myöhemmin osallistujien kanssa
Loppuwebinaari 26.11. klo 13-15

Ilmoittaudu mukaan elokuussa 2024 alkavaan kiihdyttämöön

Mukaan mahtuu vain 5-10 yritystä!

 

KIIHDYTTÄMÖ KÄYTÄNNÖSSÄ

  1. Silo.AI:n, Data Designin kanssa yhteistyössä vetämät työpajat
  2. Yritysten vertaissparraus
  3. Yritysharjoitustyö hyödyntäen testattuja datatalouden työkaluja ja malleja

HINTA (1-3 henkilöä/yritys)

Yrityksen liikevaihdon mukaan ALV 0%

  • 4,000 € (alle 10M €)​
  • 7,000 € (10-50M €)
  • 11,000 € (yli 50M €)
  • 20,000 € (yli 100M €)
    DIMECCin ekosysteemien jäsenille 30% alennusta

MILLAISILLE ORGANISAATIOILLE DATA- & TEKOÄLYKIIHDYTTÄMÖ ON SUUNNATTU?

Kiihdyttämö on suunnattu yrityksille, jotka haluavat hyödyntää ja laajentaa osaamistaan datan ja tekoälyn hyödyntämisessä. Kiihdyttämössä luodaan riittävä osaamispohja, jotta osallistujat voivat kiihdyttämön jälkeen hyödyntää oppimaansa ja syventää sitä.

Näkökulma on liiketoiminnallinen. Koneoppimisen ja muun teknologian syvempään tarkasteluun ei mennä.

DATA- & TEKOÄLYKIIHDYTTÄMÖN TYÖTAVAT, RAKENNE JA VAIHEISTUS

Kiihdyttämön työtapana ovat työpajat, sekä niiden aikana tapahtuva yritysten vertaissparraus. Työpajojen välissä yritykset tekevät itsenäistä työskentelyä oman harjoitustyönsä kanssa, hyödyntäen opittuja työkaluja ja malleja. Työpajoihin voi osallistuva yritys lähettää tyypillisesti 1-3 henkilöä edustamaan yritystään.

“Datakiihdyttämö oli erittäin hyödyllinen. Meillä oli kirkas ajatus tavoitteesta, mutta ei selkeätä kuvaa, miten sinne päästään. Se selkeytyi tämän prosessin aikana.”

DIMECC toteuttaa Data- & tekoälykiihdyttämön yhteistyössä Silo AI:n ja Data Designin kanssa.

LISÄTIETOJA:

Clémentine Arpiainen (clementine.arpiainen@dimecc.com, 040 660 3424)

https://datadesign.fi/services/data-and-ai-accelerator/

 

 

Case-esimerkkejä jo toteutetuista kiihdyttämöohjelmista:  

KIIHDYTTÄMÖ 2021

Tavoitteena koneiden korkea käyttöaste dataa hyödyntäen – case Dinolift

Loimaalainen noin 200 henkilöä työllistävä perheyritys Dinolift valmistaa kevyitä DINO-henkilönostimia vuokraamoille ja loppukäyttäjille melkein 50 vuoden kokemuksella.

Dinolift osallistui datakiihdyttämöjaksolle, jotta voisi ymmärtää paremmin datan käyttökohteita ja kehittää nostimiin digitaalisia palveluita datan ympärille.

Myös Dinoliftin strategiassa on määritelty, että halutaan tarjota asiakkaille digitaalisia palveluita. Tätä varten koneisiin on otettu käyttöön telematiikkaa ja erilaisia dataa kerääviä sensoreita.

Valitun käyttötapauksen kautta varmistutaan, että koneet ovat tehokkaasti käytössä, eivätkä esimerkiksi seisomassa korjaamolla. Korkean käyttöasteen kautta myös myynti voi viestiä ja argumentoida koneiden luotettavuudesta.

Parempi tilannekuva eri järjestelmien dataa yhdistämällä – case Konepaja Sihvo

Konepaja Sihvo on hyvinkääläinen kolmannen polven perheyritys, joka tuottaa koneistus-, osakokoonpano- ja automaatiopalveluita noin 40 hengen voimin.

Vuosien aikana Konepaja Sihvolle on kertynyt paljon erilaisia tietojärjestelmiä sekä laitteita, jotka tuottavat dataa. Data on siiloutuneena eri järjestelmiin ja sitä pitää etsiä monesta eri paikasta. Erityisesti kokonaiskuvan muodostaminen eri tietolähteiden tuottamista datoista koetaan yrityksessä haasteelliseksi. Dataa ei nykyisellään saada järkevästi hyödynnettyä, visualisoitua ja kerättyä yhteen paikkaan eri tietolähteistä. Yritys kaipaa helppokäyttöisyyttä datan hyödyntämiseen. Datakiihdyttämön käyttötapaukseksi nousi täten paremman tilannekuvan rakentaminen eri järjestelmien datoja yhdistelemällä.

ERP-järjestelmän vaihto ja paremmat menekkiennusteet – case AM-koneistus

AM-koneistus on joensuulainen konepaja, joka valmistaa kestäviä laatukomponentteja haastaviin olosuhteisiin, kuten viranomaisveneisiin, metsäkoneisiin ja tiehöyliin. Yritys toteuttaa kokonaisprosessin aina suunnittelusta toteutukseen ja toimitukseen saakka.

Oppeja ERP-järjestelmän hankintaan: Toiminnanohjausjärjestelmä (ERP) on teollisuusyrityksen sydän. Tyypillisesti se kattaa muun muassa tilaus- ja toimitusketjun hallinnan, raaka-aineiden sekä materiaalien hallinnon, tuotannon ohjauksen sekä toimituksen kokonaisuuksia.

Tulevaisuudessa AM-koneistuksella halutaan analysoida dataa yli kaikkien tietojärjestelmien ja saada tuotannon tiedot, tilauskannat, varastot ja esimerkiksi kassavirtaennusteet samaan paikkaan analysoitavaksi.

Esimerkit on poimittu vuoden 2021 playbookista, jonka löydät täältä.