Home

100 000 työpaikkaa haussa – sinäkö ideakilpailun voittoon?

Miten Suomeen luodaan 100 000 työpaikkaa? Siinä haaste, jonka Suomen teollisuus on asettanut tavoitteekseen. Kaikki voivat lähteä mukaan ideoimaan – yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt. MPIDEA-kilpailun voittaja selviää Manufacturing Performance Days -tapahtumassa Tampereella 29.-31.5.2017. MPD on virallinen Suomi100-tapahtuma.mpidea_100000

Teollisuuden suuren ideakilpailun eli MPIDEA-kilpailun säännöt julkistettiin DIMECC Oy:n* vuosiseminaarin huipentumana Marina Congress Centerissä. 14.-15.11.2016 pidetty vuosiseminaari kokosi yhteen satoja eturivin asiantuntijoita Suomen teollisuudesta ja koko suomalaisesta innovaatiokentästä. Seminaari esitteli DIMECCin innovaatio-ohjelmissa syntyviä uusia reittejä kohti kilpailukykyisempää ja hyvinvoivempaa Suomea.

Nyt Suomen teollisuus haluaa osaltaan innostaa niin yrityksiä, yhteisöjä kuin yksityishenkilöitäkin ideoimaan kuinka Suomeen saataisiin jopa 100 000 uutta työpaikkaa.

”Toivomme ennakkoluulottomia ehdotuksia. Digitalisoituminen mullistaa maailmaa ja kuka tahansa voi oivalluksillaan ja työllään saada aikaan läpimurtoja, joita Suomi tarvitsee. Ehdotukset nuorilta ovat tervetulleita! Ideoita työllisyyden kohentamiseen saa ehdottaa myös ulkomailta”, kannustaa Tomas Hedenborg, DIMECC Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

DIMECCin lanseeraaman MPIDEA-kilpailun yhteistyökumppaneiksi ovat jo lähteneet aloitteen tehnyt Siemens sekä Teknologiateollisuus ry, Tieto ja Fastems.

MPIDEA –ideakilpailuun voi osallistua ehdottamalla ideaa, tuotetta tai palvelua, joka mahdollisimman paljon edistää Suomen työllisyyttä ja työn tuottavuutta.

Kilpailun palkinto ja tuomaristo julkistetaan itsenäisyyspäivänä 6.12.2016.

Ehdotuksia kilpailuun voi lähettää osoitteeseen competition@mpdays.com tai 1.12. alkaen www.mpdays.com –nettisivuilta löytyvällä lomakkeella, josta löytyvät myös kilpailun säännöt. Osallistua voi suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Viimeinen päivä tehdä ehdotuksia on 15.2.2017. Kilpailun tuomaristo valitsee 10 parasta ehdotusta, jotka esitellään näkyvästi julkisuudessa. Kolme parasta ehdotusta pääsevät esittäytymään Manufacturing Performance Days 2017 teollisuustapahtumassa Tampereella 29.-31.5.2017, missä myös voittaja julkistetaan.

Lisätietoja:

Tomas Hedenborg, hallituksen pj, DIMECC Oy; +358503101999, tomas.hedenborg(at)fastems.com

Harri Kulmala, toimitusjohtaja, DIMECC Oy; +358408406380, harri.kulmala(at)dimecc.com

Press release in English.

*Elokuussa 2016 perustettu DIMECC Oy yhdistää parhaan osaamisen teollisuudesta ja tutkimuksesta. DIMECC on rakennettu yhdistämällä kaksi Euroopan tehokkainta innovaatiojärjestelmää, FIMECC ja DIGILE, joiden hallintokulut ovat olleet vain 3,5 prosenttia. Se on Euroopan ennätys. Yritysten omien arvioiden mukaan yksi innovaatio-ohjelmiin sijoitettu euro on tuottanut itsensä takaisin keskimäärin yli 20-kertaisesti. Se on ainutlaatuisen korkea luku. Ylivertaisen tuottavuuden luo yli 400 organisaation ja 2000 ihmisen osaaminen, jonka DIMECC kokoaa yhteen Suomen hyväksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *