Home

Innovaatioleirillä tarvitaan luovuutta, yhteistyökykyä ja turnauskestävyyttä

 

Kolme päivää, kuusi yritystä, 200 korkeakouluopiskelijaa – tästä syntyy DIMECC Innovation Camp, Tampereen ammattikorkeakoulun isännöimä innovaatiokilpailu loka-marraskuun taitteessa. Leirillä kohtaavat kuusi kovan luokan teknologiayritystä ja uusia ideoita tuottavat opiskelijat Tampere3-korkeakouluista.

Kilpailun toimeksiantajina tänä vuonna ovat Cargotec, Fastems, Kone, Konecranes, Solita ja Tieto. Yritysten todellisia liiketoiminnan pulmia ratkomaan saapuu noin 200 opiskelijaa TAMKista, Tampereen teknillisestä yliopistosta ja Tampereen yliopistosta. Mukana on tekniikan alan ja liiketalouden opiskelijoita, jotka muodostavat monialaisia, kansainvälisiä tiimejä yli korkeakoulu- ja tutkintorajojen. Kolmen päivän aikana tiimit hiovat ratkaisuehdotuksensa esitettävään muotoon, ja leirin päätteeksi parhaat niistä palkitaan.

Tapahtuma tarjoaa ainutkertaisen oppimiskokemuksen lisäksi mahdollisuuden luoda työelämäyhteyksiä ja solmia kontakteja tulevaa työpaikkaa tai opinnäytetyötä ajatellen.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa toteutettu Innovation Camp oli menestys. Mukana olleen Sandvik Mining and Construction Oy:n tuotekehityspäällikkö Pasi Julkunen kiitti opiskelijoita ennakkoluulottomasta asenteesta.

– Minua hämmästytti, kuinka vakavasti opiskelijat ottivat tämän case-työskentelyn, he tekivät töitä pitkälle iltaan ja kyselivät paljon lisätietoa. Lopputuloksena meillä oli paljon hyviä ideoita mukaan vietäväksi.

Lisätietoa:
– Tampereen ammattikorkeakoulu, Jere Siivonen, jere.siivonen(at)tamk.fi, p. 040 637 8468
– DIMECC, Essi Huttu, essi.huttu(at)dimecc.com, p. 040 840 9259

Tiedote: TAMKin viestintä

jarjestajien-logot_550x51

DIMECC (Digital, Internet, Materials & Engineering Co-Creation) on yhteiskehittämiseen luotu ekosysteemi, jonka missiona on vauhdittaa uusien liiketoimintaideoiden saamista markkinoille. Innovaatioverkostoon kuuluu yli 2000 TKI-ammattilaista, yli 400 organisaatiota, 69 osakkeenomistajaa ja toistakymmentä fasilitaattoria. dimecc.com

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *