Home

Opaskirja sisäisen startupin perustamiseen

Suomessa ja monessa muussa massa on yrityksillä ollut vaikea tilanne – moni yritys on joutunut säästämään – leikkaamaan kulujaan ja irtisanomaan ihmisiä. Leikkaukset eivät saisi jäädä ajatuksiin, koska pitäisi suuntautua tulevaisuuteen. Mutta miten? Sisäiset startupit on tapa ajatella eteenpäin ja konkreettinen ajatusmalli siihen, miten uudistua. Digilen N4S-ohjelman tutkimusorganisaatiot ja yritykset ovat laatineet opaskirjan, jossa kerrotaan miten sisäinen start-up voidaan perustaa ison yrityksen sisälle.  Cookbook for Succesful Internal Startups on yhteenveto ohjelmassa kerätyistä kokemuksista. Lopuksi tarjotaan yhdeksän reseptiä sisäise startupin perustamiseen.

“Digitalisaatio on tullut jäädäkseen ja osa yrityksistä ajattelee että miten suojaudutaan tällaiselta riskiltä. Kirjan tarkoitus on osoittaa, että kannattaa mennä peliin mukaan muuttamaan markkinoita eikä jäädä passiiviseksi – se esittää sisäisestä startupista konkreettisen mallin, jolla onnistuu. “, kertoo yksi kirjan tekijöistä, johtava konsultti Jukka Märijärvi.

”N4S-ohjelman tavoitteena on löytää uusia keinoja yritysten toimintatapojen nopeuttamiseen ja uudistumiseen. Internal Startup -kirjamme konkretisoi monia näitä ydinasioita”, kiteyttää N4S-ohjelman vetäjä Janne Järvinen F-Securelta.

Kirjan julkistus 26.4. klo 15.30

Kirja julkaistaan N4S-ohjelman tilaisuudessa 26.4 (Meeting Park Campus, Kukontori, Forum, Helsinki) klo 15.30. Ennen julkistamista tilaisuudessa puhuu 14.00-15.30 Sandy Ogg, joka on CEO Worksin perustaja ja Motoralan entinen Senior Vice President. Sandy Ogg: “Leadership matters: How to mobilize high speed technology organizations effectively for delivering value?

Cookbook for Succesful Internal Start-ups on saatavilla PDF-muodossa täältä:
http://www.n4s.fi/publication/cookbook-successful-internal-startups/

Lehtiartikkeli aiheesta: http://www.n4s.fi/2015magazine/article17/

 

Need for Speed (N4S) on Digilen ja Tekesin kolmivuotinen ohjelma, jossa kokeillaan käytännössä reaaliaikaisia liiketoimintamalleja. Ohjelman toteuttavat johtavat suomalaiset ohjelmistoyritykset sekä tutkimusorganisaatiot. Veturiyrityksenä on F-Secure.

www.n4s.fi

http://meetingpark.fi/fi/helsinki/campus

 

Lisätietoja:
Janne Järvinen, +358407544738
janne.jarvinenATf-secure.com

Jukka Märijärvi, +358 400469788
Jukka.marijarviATlandon.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *