Home

Brighthouse Intelligence sai DIMECC Prize 2021 -palkinnon älyväylä- ja etäluotsausteknologian kehittämisestä

DIMECC Prize

DIMECCin toimitusjohtaja Harri Kulmala (vas.) ja ohjelmapäällikkö Seppo Tikkanen (oik.) ojensivat DIMECC Prize -palkinnon Brighthouse Intelligencen toimitusjohtaja Markku Sahlströmille (kesk.) Kalmarin tiloissa Tampereen Ruskossa. KUVAAJA Kari Muranen

Vuoden DIMECC Prize 2021 -palkinnon sai Brighthouse Intelligence aktiivisuudesta ja yhteistyöstä Fairway-hankkeessa, jossa keskitytään tulevaisuuden väyläpalveluihin sekä etäluotsaukseen vaatimien järjestelmien kehittämiseen. Brighthouse Intelligencen osaaminen ja yhteistyö muiden osapuolten kanssa on mahdollistanut Fairwayn menestyksekkään toteutuksen.

Yhtenä kehitystyön huippukohtana on joulukuussa tapahtuva demonstraatio, jossa etäpilotoinnin vaatimia järjestelmiä testataan rinnakkain tavallisen pilotoinnin kanssa. Demonstraatiossa käytetään Brighthouse Intelligencen kehittämää datankeräys- ja siirtojärjestelmää sekä etäluotsauskeskusta, joiden avulla etäluotsille tuotetaan ja visualisoidaan tietoa niin laivan liiketilasta kuin väylän olosuhteista.

Tapahtumasta saatavan tiedon perusteella pystytään jälkikäteen vertailemaan tavallisen ja etäpilotoinnin eroja muun muassa ohjeiden laadun ja reagointiaikojen suhteen.

Palkinto esimerkillisestä toiminnasta

DIMECC Prize on palkinto kaupallisten yritysten ja yliopistojen tutkimusyhteistyöstä. Kiertopalkinto on messinkinen, räjähdyssuojattu nosturin päätypyörä.

”Brighthousen tiimin toiminta on ollut esimerkillistä”, toteaa Fairwayn ohjelmapäällikkö, tohtori Seppo Tikkanen.

”On ollut ilo toimia osana eri alojen ammattilaisista koostuvaa konsortiota. Arvostamme suuresti tätä palkintoa sekä sen tuomaa huomionosoitusta panoksestamme hankkeen eteen”, sanoo Brighthouse Intelligencen toimitusjohtaja Markku Sahlström.

Fairway-projekti on osa Sea4Value-ohjelmaa, jossa luodaan valmiuksia etäohjattavaa ja itseohjautuvaa meriliikennettä varten keskittymällä uudenlaisiin palveluihin ja tietovirtoihin sekä luomalla valmiuksia edistyneiden autonomisten toimintojen ja navigoinnin käyttöön.

Brighthouse Intelligencen toimitusjohtaja Markku Sahlström vastaanotti DIMECC Prize -palkinnon keskiviikkona Tampereella. Vuosipalkinnon jakoi DIMECCin toimitusjohtaja Harri Kulmala yhtiön 14. vuosiseminaarissa. Teollisuuden vihreään digisiirtymään keskittynyt seminaari järjestettiin yhdessä Business Finlandin kanssa Kalmarin tiloissa Tampereen Ruskossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *