Home

DIMECC käynnistää AI-heräämön

Pirkanmaan yritysten tekoälykyvykkyyttä kasvatetaan lähiaikoina tietoiskujen ja koulutusten avulla. Lisäksi yrityksiä ohjataan konkreettisiin tekoälyratkaisuihin. DIMECC Oy toteuttaa AI-heräämön, jonka avulla nostetaan tietoisuutta ja osaamista lähitulevaisuudessa kaikkien yritysten kilpailukyvyn kannalta elintärkeällä tekoälyn alueella.

Erilaisia tekoälysovelluksia tulee yhä enemmän arkeemme. Vastaavasti yritysten kasvun ja kilpailukykyisyyden edellytyksenä ovat tekoäly ja erityisesti sen konkreettinen osa-alue koneoppiminen menetelmineen. AI-heräämö suuntaa huomionsa erityisesti toimittaja- ja palveluyritysten sekä pk-sektorin kykyyn hyödyntää tekoälyä, koska niiden osaamisen kasvattamisesta hyötyvät myös muut yritykset. Pirkanmaan Maakuntahallitus suuntasi DIMECC Oy:n AI-heräämölle alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) -hankerahoitusta 56 658 euroa. DIMECC Oy rahoittaa AI-heräämöä myös yksityisin varoin.

”Juuri päättyneessä MPD-tapahtumassakin todettiin laajasti, että tekoälyn ympärillä olevaa hypeä on vähennettävä ja on keskityttävä hyvien toimivien pilottien rakentamiseen. Aloitamme Pirkanmaan pk-sektorissa nyt koneoppimisen tuomisen arkeen”, toteaa AI-heräämön toteutuksesta vastaava TkT Arto Peltomaa.

 

Lisätiedot:

DIMECC Oy: Projektipäällikkö Arto Peltomaa, p. 040 551 1434, Toimitusjohtaja Harri Kulmala, p. 040 840 6380
Pirkanmaan liitto: Erityisasiantuntija Tiina Harala, p. 050 594 4533

Leave a Reply

Your email address will not be published.