Home

Ihmiset päihittivät tekoälyn legendaarisessa autokisassa! Lapset veivät voiton sekä aikuisilta että tekoälyauto Markulta

11-vuotias Jiko Laitinen kiihdytti voittoon autokisassa tekoälyä vastaan Suomen suurimmassa teollisuustapahtumassa MPD:ssä Tampereella. Kisa oli ihmisten kannalta muutenkin voittoisa, sillä sekä lapset että aikuiset kurvailivat radalla nopeammin kuin Futuricen tekoälyauto Markku.ai.

Teollisuus- ja bisnesväki sai laittaa kahden päivän ajan itsensä likoon: Suomen suurin teollisuustapahtuma MPD tarjosi mahdollisuuden haastaa niin tekoälyauto Markku.ai kuin kahden päivän ajan Markkua sparranneet lapsetkin.

Digitaalisten palvelujen suomalaisen huippuyrityksen Futuricen Business Director Janne Roihu oli tyytyväinen Markun saamaan huomioon ja kisan hyvään tunnelmaan.

”Kyllä Markku sai ansaitsemansa huomion, niin kuin tietysti yhdessä DIMECC:n kanssa toivoimmekin. Kiitettävän moni pukumies ja pukunainen otti riskin tappiosta sekä Markulle että lapsille, eli rohkeuden puutteesta ei MPD-osallistujia voi syyttää”, kiittelee Roihu.

”Ihan erityisen iloinen olen siitä, että voiton kisassa vei lopulta lapsi. Jiko osoittautui todella taitavaksi kuskiksi. Varmasti hyvä ja hauska muisto jää Jikolle siitäkin, että niukasti kakkoseksi jäi KONE Oyj:n hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Herlin, joka hienosti hehkutti nuoren kilpakumppanin voittoa”, myhäilee Roihu.

MPD-järjestäjät ovat niinikään tyytyväisiä.

”Ehdotin kisan järjestämistä aikanaan kumppanillemme Futuricelle, koska asiapitoinen MPD tarvitsee myös leikkiä ja kilpailua. Tekoälyn mahdollisuudet ja riskit ovat puhuttaneet MPD:ssä runsaasti ja monin tavoin – Markku on ollut kaikille näkyvä muistutus tekoälyn konkreettisista mahdollisuuksista ja lasten aikuisia paremmasta oppimiskyvystä”, luonnehtii Harri Kulmala, MPD:n pääjärjestäjän DIMECC Oy:n toimitusjohtaja.

Markku.ai on turvallinen kuski

Futuricesta kerrotaan, että kisa ei välttämättä ollut Markun näkökulmasta reiluin mahdollinen. AI-auton säädöt on nimittäin asetettu turvallisuusnäkökohdat edellä, jotta Markku ei mitenkään voisi saada vahinkoa aikaan. Samalla tietenkin rajautuu myös Markun riskinottomahdollisuus radalla, mikä taas merkitsee alhaisempia kierrosaikoja.

”Ajatellaan me ihmiset silti niin, että tekoäly lyötiin ja sillä sipuli. Ihmisten kyky sopeutua nopeisiin ja yllättäviin muutoksiin jatkuvasti reagoiden on ällistyttävän hyvä. Tekoälyltä vaaditaan todella paljon, että se kykenisi hyvän ihmiskuljettajan lyömään. Sikäli siis Markun kolmossija lasten ja aikuisten jälkeen on säädöistä riippumatta aivan kohdallaan”, selittää Roihu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *