Home

Kesän Manufacturing Performance Days -teollisuustapahtuma keskittyy kestävään ja kriisinkestävään tuotantoon

MPD-tapahtuman uusi puheenjohtaja Mikko Nyman, Fastemsin toimitusjohtaja, odottaa mielenkiinnolla keskusteluja kiertotalouden ratkaisuista ja osaajista

Manufacturing Performance Days (MPD), teollisuuden uudistumiseen keskittyvä tapahtuma kokoa kesäkuussa 2023 valmistavan teollisuuden ylintä johtoa, teknologiapäättäjiä, asiantuntijoita sekä teknologia- ja palveluntarjoajia ympäri maailmaa Tampereelle.

Kahdeksannen kerran järjestettävän Manufacturing Performance Days -tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtajana aloittaa Fastemsin toimitusjohtaja Mikko Nyman.

”Olen kiitollinen saamastani luottamuksen osoituksesta ja olen innoissani mahdollisuudesta viedä valmistavan teollisuuden kilpailukykyä edistävää, uutta luovaa ja innostavaa MPD:tä eteenpäin”, Nyman sanoo.

MPD syntyi vuonna 2007 tarpeesta saada valmistavan ja digitalisoituvan teollisuuden teknologiapäättäjät saman pöydän ääreen keskustelemaan tulevaisuuden mahdollisuuksista. Koneteollisuuden automaatiojärjestelmävalmistaja Fastems kuuluu tapahtuman perustajiin.

MPD-tapahtuman uusi puheenjohtaja Mikko Nyman, Fastemsin toimitusjohtaja. Kuva/Fastems

Vertailukohtia ja oivalluksia

MPD 2023 tarjoaa osallistujille vertailukohtia ja oivalluksia siitä, mikä vaikuttaa tuotannon suorituskykyyn, kestävyyteen, tulevaisuuden taitoihin ja kykyihin sekä uusiin investointeihin.
MPD:ssä keskitytään kestävään ja kriisinkestävään kehitykseen teemalla Sustainable and Resilient Growth.
”Mielenkiintoinen aihe on esimerkiksi se, miten kiertotalouden ratkaisuja voidaan hyödyntää raaka-aineiden saatavuuden turvaamiseksi. Tämä on teollisuuden kannalta kriittistä ja uskon, että nykyinen geopoliittinen tilanne pitää aiheen ajankohtaisena. Toinen edelleen kiinnostava aihe on osaajien saatavuus, houkutteleminen ja kehittäminen sekä se, miten tämä yhdistetään lisääntyvään automaatioon liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi ja kasvun mahdollistamiseksi”, Nyman sanoo.

Vihreä ja digitaalinen transformaatio

Manufacturing Performance Days -tapahtuman ohjelmavastaavana toimii Tampereen ylipiston tuotantotekniikan ja -automaation professori Minna Lanz.  Ohjelmassa keskitytään teollisuutta ajavaan suureen muutokseen, vihreään ja digitaaliseen transformaatioon, eli kaksoissiirtymään. Entistä parempaan tuottavuuteen pyritään fossiilivapaasti esimerkiksi automaatiota ja autonomisten järjestelmien käyttöä lisäämällä.

”Valmistajien tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet perustuvat automatisointiin, sähköistykseen, akkuihin, kiertotalouteen ja uudelleenkäyttöön”, Minna Lanz sanoo.

”MPD on tapahtumakonseptiltaan ainutlaatuinen, koska se tavoittaa päättäjät ja se järjestetään strategisten kumppanien – Beckhoff, Business Finland, DIMECC, Fastems, Siemens, Tampereen yliopisto, Teknologiateollisuus ja VTT – ja pienemmän roolin ottavien kumppaniorganisaatioiden yhteistyönä”, sanoo tapahtuman kumppanuuksista vastaava Harri Kulmala, DIMECC Oy:n toimitusjohtaja.

 MPD houkutteli edellisinä kertoina vuonna 2017 ja 2019 noin 800 kävijää teollisuuden ja teknologian sydämeen Tampereelle. Vuonna 2019 tapahtuman järjestäjänä oli peräti 70 kumppaniorganisaatiota.

Manufacturing Performance Days ”Sustainable and Resilient Growth” (www.mpdays.com) Tampere-talossa 5.7. kesäkuuta 2023.

LISÄTIETOJA

MDP-järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Mikko Nyman, toimitusjohtaja, Fastems, +358 40 587 4402, mikko.nyman@fastems.com

MPD-ohjelmavastaava Minna Lanz, professori, Tampereen yliopisto, +358408490278, minna.lanz@tuni.fi

Harri Kulmala, toimitusjohtaja, DIMECC Oy, +358 40 840 6380, harri.kulmala@dimecc.com      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *