Home

”Kirjoistakin on iloa vain, jos osaa lukea” – Data luo menestyksen vain, jos se osataan hyödyntää, lataa teollisuuden ohjelmistotalo Wapice

Wapice tarjoaa teollisuudelle älykkäitä ratkaisuja, jotka muuttavat datan helposti ymmärrettävään ja käytettävään muotoon. Kuva: Wapice.

Dataa syntyy digitalisoituvassa teollisuudessa jatkuvasti kiihtyvää tahtia. Vaasalainen Wapice Oy on eturintamassa tarjoamassa älykkäitä ratkaisuja siihen, miten data saadaan muunnettua helposti ymmärrettäväksi ja hyödynnettäväksi menestyksen raaka-aineeksi. Suomen suurimman teollisuustapahtuman MPD:n strateginen kumppani Wapice on monesti palkittu 20-vuotias menestystarina.

Jo pitkälti yli 300 henkeä työllistävän Wapice Oy:n päämaja kohoaa keskellä skandinaavisen energiateollisuuden keskittymää Vaasassa. Wapice on palvellut sekä globaaleja teollisuusjättejä että pk-teollisuutta jo 20 vuotta. Ei siis ihme, että Wapice on luonteva strateginen kumppani myös Suomen suurimmassa teollisuustapahtumassa MPD:ssä 4.-6.6. Tampereen Tähtiareenalla.

”Teollisuus kaikkialla maailmassa on herännyt datan merkitykseen menestyksen raaka-aineena. Koko tuotteen monipolvinen kaari markkinoinnista aina after-sales palveluihin tuottaa valtavasti dataa, mutta se pitää osata hyödyntää. Kirjoistakin on iloa, vain jos osaa lukea – datan tulkinnan ja hyödyntämisen kanssa on aivan sama juttu”, vertaa Wapicen perustaja ja toimitusjohtaja Pasi Tuominen.

Datan visualisointi luo pohjan päätöksille

”On ihan selvää, että jos välineitä datan ymmärtämiseen ei ole, niin kilpailukykykään ei voi olla kohdillaan. Pitkään ketjuun markkinoinnin ja after-salesin väliin mahtuvat niin suunnittelu, tuotanto, testaus, toimitus kuin ylläpitokin. Kaikissa näissä voimme tuottaa merkittävää lisäarvoa esimerkiksi datan helposti ymmärrettävällä visualisoinnilla: Näin huomio osataan kiinnittää oikeisiin asioihin ja tiedetään mitä tehdä ja parantaa. Helppo työkalu on IoT-Ticket -ratkaisumme”, kertoo Tuominen.

Analysointi niin perinteisillä analysointialgoritmeilla kuin tekoälynkin avulla toimii sitä paremmin, mitä enemmän dataa on käytettävissä. Trendien havaitsemisella ja ennakoimisella voidaan esimerkiksi merkittävästi tehostaa ei vain yhden tuotteen vaan koko tuotesarjan ennakoivaa kunnossapitoa. Datasta löytyy apu yhtä lailla palvelujen digitalisoimiseen.

Ekosysteemitkin datalla menestykseen

Tuhatkunta Suomen ja kansainvälisen teollisuuden keskeistä vaikuttajaa kokoontuu MPD-tapahtumaan tällä kertaa pääteemalla ekosysteemitalous.

”Kun ajatellaan menestymisen edellytyksiä kivikovassa globaalissa kilpailussa, niin yhä enemmän tarvitaan yhteistä kilpailuvoimaa luovia ekosysteemejä. Tästähän DIMECC on jo itsessään mainio esimerkki Suomen teollisuuden tärkeimpänä innovaatioekosysteeminä”, huomauttaa Tuominen.

”Suoraan liiketoimintaa ajatellen, niin yhteiset menestyseväät teollisen ekosysteemin sisällä syntyvät pitkälti nimenomaan datan ymmärryksellä. Kun datasta löydetään ja ymmärretään olennainen, ekosysteemin kaikki osallistujat voivat maksimoida hyödyt omaan toimintaansa ja samalla rakentaa yhteistä menestystä. Tekoäly tulee olemaan tässäkin koko ajan kasvavassa roolissa”, ennakoi monia erilaisia tekoälysovelluksia rakentavan Wapicen toimitusjohtaja.

Wapicen panos MPD:ssä on korkeassa kurssissa.

”Wapice on hieno menestystarina teollisuuden digitalisoimisen eturivissä, siitä kertoo muun muassa valtakunnallinen yrittäjäpalkinto ansioista teollisuuden kehittäjänä. Wapice on hyvästä syystä merkittävä toimija myös täällä Tampereella, onhan Tampere monessa suhteessa Suomen teollisuuspääkaupunki. Wapice on todella arvokas toimija MPD:n strategisena kumppanina”, kiittää MPD:n pääjärjestäjän DIMECC Oy:n toimitusjohtaja Harri Kulmala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *