Home

Liikenteen ja liikkuvien työkoneiden sähköistyminen avaimina kestävään kehitykseen

Kesän Manufacturing Performance Days -tapahtuma esittelee teollisuuden digitalisaation huippupuhujia. Tapahtuman keskiössä on teollisuuden vihreä ja digitaalinen siirtymä, jossa toimitusketjujen ja toimintamallien kestävyys sekä kriisinkestävyys punnitaan.

Teollisuutta uudistavassa Manufacturing Performance Days (MPD) -tapahtumassa keskitytään kestävään ja kriisinkestävään kehitykseen teemalla Sustainable and Resilient Growth. Valmistavan teollisuuden tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet perustuvat automatisointiin, sähköistykseen, akkuihin, palvelupohjaisiin liiketoimintamalleihin, kiertotalouteen ja uudelleenkäyttöön.

Sähköistymisen ja kyberturvallisuuden teemat ovat läheisiä Kempowerille, joka on vahvasti kasvava sähköajoneuvojen pikalatauslaitteiden ja ‑ratkaisujen valmistaja ja tarjoaja.

”Liikenne sähköistyy valtavaa vauhtia, mutta samalla se myös digitalisoidaan ja liitetään tietoverkkoihin. Tämä tuo paljon uusia mahdollisuuksia, kunhan turvallisuudesta ja kyberturvallisuudesta huolehditaan”, kertoo MPD:n puhujiin kuuluva teknologiajohtaja Mikko Veikkolainen Kempowerilta.

Teemoihin saadaan myös lastinkäsittelykoneita ja -laitteita laivoihin, satamiin, terminaaleihin ja lähikuljetuksiin toimittavan Cargotecin näkökulmaa.

”Liikkuvien työkoneiden ja käyttöjen sähköistyminen on yksi keskeisistä kestävän kehityksen teemoista suunnittelussa. Me Cargotecilla osallistumme vastuulliseen vihreään siirtymään lisäämällä automaatiota ja ottamalla käyttöön uusia ratkaisuja, jotka johtavat hiilidioksidipäästöjen vähentymiseen logistiikassa”, sanoo Cargotecin kestävän liiketoiminnan johtaja Soili Mäkinen.

Tulevaisuus tehdään investoimalla uuteen

Kansainvälisiä puhujavieraita ovat muun muassa Siemens Digital Industries -liiketoiminnan teknologiajohtaja tohtori Dirk Didascalou sekä Andre Klein John Deereltä.

Puhujakaartiin kuuluvat myös Suomen ABB:n toimitusjohtaja, tohtori Pekka Tiitinen, Suomen Beckhoff Automationin toimitusjohtaja Mikko Uuskoski ja Patrian projektijohtaja Annamaija Mäki-Ventelä.

Teknologiapäättäjien pääviesti on se, että tulevaisuus tehdään investoimalla uuteen, niin teknologian kuin liiketoimintamallien kehityksessä.

Tapahtuman ohjelmavastaavana toimii Tampereen yliopiston tuotantotekniikan ja -automaation professori Minna Lanz.

Kahdeksannen kerran järjestettävä MPD-tapahtuma kokoaa kesäkuussa 2023 valmistavan teollisuuden ylintä johtoa, teknologiapäättäjiä, asiantuntijoita sekä teknologia- ja palveluntarjoajia ympäri maailmaa Tampereelle.

Tapahtuman kumppaneihin kuuluvat Beckhoff, Business Finland, Delfoi, DIMECC, Fastems, Siemens, Tampereen yliopisto, Teknologiateollisuus, VTT, 3DStep, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus, Fujitsu, ifm electronic Oy, Koneteknologiakeskus Turku Oy, Netum, Top Data Science, Turun ammatti-instituutti, Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto, Vaisto, Åbo Akademi, PipeCloud ja A.Spire, Cecimo, Saksalais-Suomalainen kauppakamari, EFFRA, Manufuture EU, Tampereen Kauppakamari ja Tampereen kaupunki.

MPD houkutteli edellisinä kertoina vuonna 2017 ja 2019 noin 800 kävijää.

 

Manufacturing Performance Days ”Sustainable and Resilient Growth” Tampere-talossa 5.7. kesäkuuta 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *