Home

Orion Pharma voitti DIMECC Prize 2020 -palkinnon PoDoCo-ohjelman systeemisestä käytöstä tutkimus- ja kehitysosaamisen rakentamisessa

Harri Kulmala, DIMECC Prize, Antti Haapalinna

Toimitusjohtaja Harri Kulmala luovutti DIMECC Prize -palkinnon professori Antti Haapalinnalle Orionin esimerkillisestä PoDoCo-ohjelman käytöstä vastavalmistuneiden tohtorien palkkaamiseksi tutkimus- ja kehitystyöhön.

Orion Oyj, maailmanlaajuisesti toimiva suomalainen lääkeyhtiö, voitti DIMECC Prize 2020 -palkinnon vastavalmistuneiden tohtorien palkkaamisesta tutkimus- ja kehitystyöhön.

Orion palkittiin PoDoCo-ohjelman esimerkillisestä hyödyntämisestä, sillä yritys on käyttänyt sitä systemaattisesti T&K-osaamisen rakentamiseen ja rekrytointiin. Orion Oyj on pitkään palkannut korkeasti koulutettuja ja tohtorintutkinnon suorittaneita henkilöitä tutkimus- ja kehitystyöhön sekä liiketoiminnan kehittämiseen. PoDoCo-ohjelma käynnistyi vuonna 2015 ja sen jälkeen Orion on rahoittanut kuutta vastavalmistunutta tohtoria, joista viisi työskentelee nyt yrityksessä pysyvästi.

“Käytämme PoDoCoa erittäin käytännönläheisesti. Aina kun loppusuoralla oleva tohtoriopiskelija tai juuri valmistunut tohtori ehdottaa uutta kehittämiskelpoista tutkimuskysymystä ja yhteistyötä kanssamme, haemme mahdollisuutta käynnistää PoDoCo-ohjelman avulla kahden vuoden yhteistyöhanke, jonka aikana tohtori saa tutkimusrahoitusta säätiöiltä ja työpaikan yrityksessämme. Emme voi ennustaa ja suunnitella, minkälaisia ​​aiheita tätä kautta tutkijoilta tulee, mutta voimme käyttää DIMECC:in PoDoCo-ohjelmaa mekanismina, joka mahdollistaa ulkoisen rahoituksen ja uusien kykyjen rekrytoinnin Orionille”, kertoo professori Antti Haapalinna Orionin tutkimus ja tuotekehitysorganisaatiosta.

Enemmän vastavalmistuneita tohtoreita teollisuuteen

“Orion on ollut yksi aktiivisimmista ja järjestelmällisimmistä PoDoCon käyttäjistä koko ohjelman historian ajan. Suurelle yritykselle ohjelman avulla vähennetään kustannuksia, riskejä ja aikaa, joka tarvitaan osaamisen ja todella korkeasti koulutetun henkilöstön määrän lisäämiseen”, kertoo PoDoCon ohjelmapäällikkö, professori Seppo Tikkanen.

DIMECC Prize on palkinto kaupallisten yritysten ja yliopistojen tutkimusyhteistyöstä. PoDoCo-ohjelma käynnistettiin motivoimaan vastavalmistuneita tohtoreita työskentelemään yksityisellä sektorilla ja teollisuudessa. Suomessa pienempi osuus tohtoreista siirtyy teollisuuteen kuin esimerkiksi Saksassa tai Yhdysvalloissa. “Orion on myötävaikuttanut tohtorien käyttöön suomalaisessa teollisuudessa niin paljon, että päätimme kunnioittaa tätä toimintaa palkinnolla”, tiivistää Tikkanen.

Johtaja Antti Haapalinna, Tutkimusyhteistyöt ja partneruudet, T&TK, vastaanotti DIMECC Prize -palkinnon tiistaina Helsingissä. Vuosipalkinnon jakoi DIMECC:n toimitusjohtaja Harri Kulmala yhtiön 13. vuosiseminaarissa. Teollisuuden datanjakamiseen keskittynyt seminaari järjestettiin yhdessä Business Finlandin kanssa.

 

Lisätietoja PoDoCo-ohjelmasta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *