Home

Prima Power sai DIMECC PRIZE 2023 -palkinnon

Vuoden DIMECC Prize 2023 -palkinnon sai ohutlevyn työstökoneiden valmistukseen erikoistunut Prima Power pitkäjänteisestä yhteistyöstä DIMECCin ohjelmissa ja ekosysteemeissä.

Kuvateksti DIMECC Prizen vastaanotti Prima Powerin suunnittelupäällikkö Esko Petäjä (keskellä) DIMECCin 15-vuotisjuhlissa. Palkinnon luovuttivat ohjelmapäällikkö Seppo Tikkanen (vasemmalla) ja toimitusjohtaja Harri Kulmala (oikealla) DIMECCistä. KUVA: Kari Muranen/DIMECC

”Prima Power on ollut yksi aktiivisimmista asiakkaistamme 15 vuoden ajan ja he ovat saavuttaneet ohjelmissamme hyviä tuloksia. Tälläkin hetkellä meillä on useita uusia hankkeita kehitteillä heidän kanssaan”, perusteli Seppo Tikkanen, DIMECC Oy:n ohjelmapäällikkö.

Prima Powerin suunnittelupäällikkö Esko Petäjä vastaanotti DIMECC Prize -palkinnon tiistaina Tampereella DIMECCin 15-vuotisjuhlissa.

”DIMECC-yhteistyöllä ja -projekteilla on ollut merkittävä vaikutus Prima Powerin innovatiiviseen tuotekehitykseen ja kilpailukykyyn”, Esko Petäjä kiitteli.

Prima Power on ollut aktiivinen DIMECCin toiminnassa alusta asti. Se on ollut mukana seitsemässä DIMECCin ohjelmassa. Yritys osallistui hiljattain päättyneeseen InDEx-hankkeeseen, jossa luotiin suomalaisen valmistavan teollisuuden datan jakamisen ja hyödyntämisen pelisääntöjä ja menetelmiä. Parhaillaan yhteistyötä tehdään Industry X -hankkeessa, jossa sovelletaan tekoälyä, multimediaa, reunalaskentaa ja 5G:tä teollisuuden käyttöön. Prima Power on aina kiinnostunut uusista TKI-projektivalmisteluista yhteistyössä muiden yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa, ja se on tälläkin hetkellä mukana DIMECCin uusien hankkeiden suunnittelussa.
Prima Power on osallistunut aktiivisesti yhteiskehittämiseen myös DIMECCin ekosysteemeissä, muun muassa FAMN-ekosysteemin perustajajäsenenä. Lisäksi Prima Power hyödyntää DIMECC osaamisen kehittämisen palveluja kuten koneoppimisakatemiaa.

DIMECC Prize on palkinto yritysten ja yliopistojen tutkimusyhteistyöstä. Sitä on jaettu vuodesta 2009. Kiertopalkinto on messinkinen, räjähdyssuojattu nosturin kääntöpyörä, jonka lahjoitti palkinnoksi Konecranes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *