Home

Sähköinen lumiskootteri eLyly voitti MPIDEA-kisan – ekologinen vaihtoehto moottorikelkalle on potentiaalinen hittituote: ”Australiassa sataa lunta”

Kokeneet matkailualan yrittäjät Minna ja Pasi Kauppinen (keskellä) Kannonkoskelta Forest Manor Oy:sta voittivat MPIDEA 2019 kilpailun lumiskootteri eLylyllä. Kuvassa myös vasemmalta tuomariston pj Juho Romakkaniemi (Keskuskauppakamari), Juuso Jääskeläinen (McKinsey & Company), Otto Koivumäki (NWB Finland Oy), Aki Karuveha (Asensiot Oy), ja tuomariston jäsen Leena Vainiomäki (Danske Bank). Kuva: Akifoto, DIMECC Oy

Suomen teollisuuden suuri ideakilpailu MPIDEA huipentui keskiviikkona finaaliin, jossa kolme hyvin erilaista ehdotusta mitteli pääpalkinnosta. Voiton ja McKinseyn tarjoaman huippuarvokkaan palkinnon vei sähköinen lumiskootteri eLyly. Ekologisen ja hiljaisen lumiskootterin on kehittänyt keskisuomalainen yrittäjäpariskunta Pasi ja Minna Kauppinen.

”Tuomariston valinta oli vaikea. Finalistien ehdotukset olivat hyvin erilaisia ja tuomariston mielestä niillä kaikilla on mittava potentiaali menestyä”, kuvasi kilpailun asetelmaa MPIDEA-kilpailun tuomariston puheenjohtaja Juho RomakkaniemiKeskuskauppakamarin toimitusjohtaja. Kilpailun huipentumista seurasi sadoittain Suomen suurimpaan teollisuustapahtumaan MPD:hen kokoontuneita teollisuus- ja innovaatiovaikuttajia.

Tuomariston keskeisiä perusteita eLylyn voitolle ovat lumiskootterin työllistämispotentiaali suorina työpaikkoina skootterin teollisessa tuotannossa ja sen tarjoama uusi vetovoima ekologiselle talvimatkailulle Suomessa.

”Ilmastonäkökulma oli harkinnassamme vahvasti mukana”, kertoi MPIDEA-tuomaristoon kuuluva Danske Bankin Suomen maajohtaja Leena Vainiomäki.

Kova työ saa McKinseyn huippuarvokkaan palkinnon

Keskisuomalaisen yrittäjäpariskunnan Pasi ja Minna Kauppisen pitkä kokemus talvimatkailusta ja lumisafareista oli pohja, josta kumpusi ensin idea, sitten huolella kehitelty innovaatio ja prototyyppi – huipennuksena nyt globaalin menestyksen mahdollistava voitto.

Kauppisten Forest Manor Oy saa tuekseen maailman johtavan konsulttitalon McKinseyn & Companyn tarjoaman viisi kuukautta kestävän Growth Accelarator -kasvukiihdyttämön. Huima pääpalkinto tarjoaa eLylylle mahdollisuuden maailmanlaajuiseen nousukiitoon. Tärkeää nostetta eLylylle luo maailmankuulun suunnittelijan Harri Koskisen panos. eLyly on jo täysin toimiva ja testattu prototyyppi, jonka tuotantoon tuleva design on Koskisen käsialaa.

”Kaikki finalistit ovat jo osoittaneet innovatiivisuutensa ja potentiaalinsa. Nyt on meidän vuoromme auttaa voittajaa menestykseen”, lupasi McKinseyn partneri Juuso Jääskeläinen MPD-lavalla.

Australiassa kova lumisade – ja pidän siitä!

Maailmanlaajuiseen kysyntään viittasi vitsaillen myös 30 vuotta lumisafareita järjestänyt Pasi Kauppinen finaalin ratkettua.

”Kuulin eilen radiosta, että Australiassa sataa lunta ja sanoin, tästä minä pidän!”, nauratti Kauppinen MPD-yleisöä.

eLylyn kanssa MPIDEA:n finaalissa kisasivat teollisuuden tarpeisiin värinää pilvidiagnostiikalla torjuva Asensiot Oy sekä ympäristöystävällisiä juomapakkauksia sekä niiden valmistusteknologiaa tarjoava NWB Finland Oy.

MPIDEA:n poikkeuksellisen korkeatasoiseen tuomaristoon kuuluivat Romakkaniemen ja Vainiomäen lisäksi Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto, teollisuuden ja innovoinnin suuri vaikuttaja professori Yrjö Neuvo, maailman johtavan konsulttitalon McKinsey & Companyn partneri Jussi Hiltunen, Suomen digitalisoitumisen edistäjä ja huippuasiantuntija Rasmus Roiha, Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja, sekä innovaatioasiantuntija Joonas Lyytinen, joka on toiminut teollisuuden johtavan innovaatioekosysteemin DIMECC Oy:n hallituksen jäsenenä.

Kilpailua ovat alusta asti olleet tukemassa MPD:n strategiset kumppanit ALSO Finland OyBeckhoff OyBusiness FinlandDIMECC OyEtteplan OyjFastems OyIntelligent IndustryMcKinsey & CompanySiemens OsakeyhtiöTeknologiateollisuus ryTampereen yliopistoVTT, sekä Wapice Oy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *