Home

Suomi ensi kertaa innovaatiomaailman huippufoorumissa – Tampere ja DIMECC nostivat Montrealissa parrasvaloihin uuden P4.0-järjestelmän

DIMECC Oy:n toimitusjohtaja Harri Kulmala esitteli maailman johtaville innovaatiokaupungeille mm. Suomen teollisuuden kehittämää P4.0-innovaatiojärjestelmää. Kuva: Aleksi Jäntti.

Tampere oli kutsuttu ensimmäisenä suomalaiskaupunkina mukaan vajaan kolmenkymmenen maailman keskeisen innovaatiokaupungin huippufoorumiin Montrealissa, Kanadassa. Valttina Tampereella on ollut ensiluokkainen, yritysten ja akateemisen tutkimuksen huiput yhteenkokoava innovaatioekosysteemi, jota Montrealissa on edustanut Suomen teollisuuden johtava innovaatioalusta DIMECC Oy. Ihmiset innovointiin uudella tavalla mukaan tuova P4.0-innovaatiojärjestelmä sai Montrealissa heti huomiota.

”Käytimme tilaisuuden Suomen ja miksei koko Euroopankin hyväksi. Suomen teollisuuden kehittämä P4.0-järjestelmä on jo aiemmin hyväksytty Euroopan komission korkean tason suosituksiin ja nyt levitämme viestiä koko maailmalle. Ideahan on yksinkertainen: Ihmiset pitää saada mukaan innovointiin myös ohi organisaatiorajojen. Esimerkiksi työttömille ja startupeille tällä olisi valtavan suuri merkitys”, kertoo DIMECCin toimitusjohtaja Harri Kulmala.

DIMECC itse on sekä tuotos-panos-suhteessa (ROI) että hallintokuluiltaan Euroopan tehokkain innovoija. High Level Forum 2017 kuunteli siksi DIMECCin viestiä tarkoin.

”Luonnollisesti toivomme, että tätä julkisen ja yksityisen sektorin Public-Private-Partnership-mallia laajennetaan erityisesti Suomessa vielä tällä neljännellä P:llä eli People – siitä P4.0 yhdistettynä neljänteen teolliseen eli digitaaliseen vallankumoukseen, joka 4.0 nimellä tunnetaan – mutta mukavaahan se kansainvälinenkin kiinnostus on”, toteaa Tampereen puheenvuoron Montrealissa käyttänyt Kulmala.


Suuri kunnia koko Suomelle

”Tämä on koko Suomelle suuri tunnustus. Tampere sai kunnian olla ensimmäinen johtavien innovaatioekosysteemien korkean tason foorumiin valittu kaupunki, mutta luonnollisesti yhteistyömme kattaa Suomessa koko maan ja siksi kunnia kuuluu kaikille ekosysteemin toimijoille ympäri Suomea”, kiittää Tampereen apulaispormestari Aleksi Jäntti.

Tamperetta edusti Montrealissa arvovaltainen delegaatio. Siihen kuuluivat Jäntin ja Kulmalan lisäksi Tampereen teknillisen yliopiston dekaani Heli Harrikari, VTT:n tutkimusjohtaja Kalle Kantola, Demolan toimitusjohtaja Ville Kairamo sekä Pirkanmaan Liiton erityisasiantuntija Harri Kuusela.

”Yleisössä herättivät kiinnostusta muunmuassa liikennettä koskevat pohdintamme. Liikenteen lisääntymisen pitäisi olla merkittävä draiveri päästöttömien liikennemuotojen kehittämiseksi ja kaikin puolin älykkäämpi liikenne on muutenkin vahvasti tapetilla”, kuvaa Kulmala High Level Forumin tunnelmia.

”DIMECCin johtama One Sea -tutkimusohjelma, jossa suomalaiset ja kansainväliset huippuyritykset kehittävät autonomista meriliikennettä eli muun muassa itseohjautuvia laivoja, on mainio esimerkki uraauurtavasta avauksessa älyliikenteen saralla. Siinäkin P4.0 on vahvasti mukana, sillä olemme avaamassa Suomen länsirannikolle itseohjautuvien laivojen kokeilualuetta, joka on avoin kaikille”, kertoo Kulmala.

Kolmipäiväinen High Level Forum 2017 päättyy Montrealissa Suomen aikaa tänä iltana.

 

Lisätietoja:
DIMECC Oy:n toimitusjohtaja Harri Kulmala, puh. +358 40 840 6380, harri.kulmala@dimecc.com
Tampereen apulaispormestari Aleksi Jäntti, puh. +358 40 727 3234, aleksi.jantti@tampere.fi

DIMECC Oy on johtavien yritysten ja tutkimuslaitosten omistama digiajan innovaatiotoimija, joka yhdistää Suomen valmistavan ja digitaalisen teollisuuden sekä akateemisen tutkimuksen parhaat voimat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *