Home

Tampere johti yritysten esiinmarssia innovoinnin huippufoorumissa – Fastems ja DIMECC esittelivät datanjakoaikeita Lundissa

Fastemsin innovaatiojohtaja Harri Nieminen esitteli Lundissa Ruotsissa maailman innovaatioekosysteemien johdolle teollisuuden datahaasteita ja niihin vastaamista DIMECCin ohjelmilla.

Tampere esitteli tänään yritysvetoisen innovaatiotoiminnan voimaa tekoälyaikana Lundissa, maailman johtavien innovaatiokaupunkien High Level Forum 2019 -tapahtumassa. Tampere on ainut Suomesta mukaan kutsuttu kaupunki tässä n. 30 edistyneimmäksi arvioidun globaalin innovoijan foorumissa. Tuotantoautomaatioyritys Fastemsin ja innovaatioalusta DIMECCin datanjakoaikeet olivat vahvasti esillä.

”Tänä vuonna panostimme siihen, että High Level Forumissa tuodaan esiin yritysvetoista kehittämistoimintaa. Se onnistui hienosti, Tampereelta oli kaksi yritysesiintyjää ja myös muissa maissa oli annettu tilaa yritysten puheenvuoroille. On kunnia saada edustaa Tamperetta tässä maailman innovaatio-osaajien huipputapahtumassa.”, tiivistää DIMECC Oy:n toimitusjohtaja Harri Kulmala syyn puhujakutsuun Lundiin.

”High Level Forumin teema oli kestävä kehitys data-aikana, mikä on teollisuuden kannalta erittäin relevantti aihe. Kuvasin yhtiömme osaamista ja aikeita datan hyödyntämisessä. Kuulin monelta meitä paljon suuremmalta yritykseltä samansuuntaisia suunnitelmia. Olemme siis kehityksen kärjessä. Tampereella ja DIMECCin ohjelmissa toimien pysymmekin siellä,” toteaa innovaatiojohtaja Harri Nieminen Oy Fastems Ab:sta.

Innovaatiokaupunkien eturivissä

Tampereen delegaatiota Lundissa on johtanut ja kaupunkia on esitellyt apulaispormestari Aleksi Jäntti.

”Tampere tuo vuosittain uutta kerrottavaa ja sisältöä High Level Forumiin kokoontuvalle maailman innovaatiokaupunkien eturiville. Tällä esilläololla on todella suuri vaikutus vetovoimallemme, joka on monien tutkimusten mukaan Suomen paras. Kehitämme aktiivisesti myös pitovoimaa, missä teollisuuden menestys on avainasemassa. Yritysten satsaukset datan hyödyntämiseen luovat Tampereelle kasvupotentiaalia ja sitä kautta mahdollisuuksia parempaan hyvinvointiin”, kuvaa Jäntti foorumin merkitystä Tampereelle ja tamperelaisille.

“Tampere on Suomen teollisuuspääkaupunkina aivan keskeinen yhdistävä tekijä niin DIMECCin kuin Fastemsinkin toiminnalle. Koneoppiminen ja kansalaisten mukaan ottaminen innovaatiotoimintaan muuttavat uuden kehittämisen luonnetta lähivuosina merkittävästi. Mm. Fastemsin tahdittama ekosysteemimme Intelligent Industry ja sen jäsenet aikovat investoida lähivuosina valtavasti ja edistyksellisesti datan jakamiseen. Julkinen sektori voi hyödyntää yksityisiä investointeja veronmaksajien kustantaman innovaatiorahoituksen tehostamiseen, ja julkinen panostus taas synnyttää yksityisiä investointeja”, kiittää toimitusjohtaja Kulmala Tampereen päättäjien toimintaa.

Tampereen innovointimainetta olivat Lundissa edistämässä myös tärkeät yhteistyökumppanit Suomen Itämeri-instituutti, Tampereen yliopisto, VTT sekä Demola Global Oy.

 

Lisätiedot:

Harri Kulmala, toimitusjohtaja, DIMECC Oy, 040 840 6380, harri.kulmala@dimecc.com

Harri Nieminen, innovaatiojohtaja, Fastems Oy Ab, 040 566 7182, harri.nieminen@fastems.com

Aleksi Jäntti, apulaispormestari, Tampere, 040 727 3234, aleksi.jantti@tampere.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published.