Home

Teollisuuden suuri kohtaaminen mahdollisuuksien ja kriisien ajassa

Teollisuutta uudistava Manufacturing Performance Days (MPD) toi teknologiapäättäjät Tampereelle.

Teollisuutta uudistava Manufacturing Performance Days (MPD) toi teknologiapäättäjät Tampereelle keskustelemaan kestävästä ja kriisinkestävästä kehityksestä teemalla Sustainable and Resilient Growth.

Teollisuusyritykset suhtautuvat digitaaliseen ja vihreään siirtymään paitsi haasteena myös mahdollisuutena. Entistä puhtaampi ja tehokkaampi toiminta ja menetelmät avaavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia, joihin pitää tarttua nopeasti globaalien kriisien keskellä.

”MPD on vakiinnuttanut asemansa erittäin arvostettuna tuotannon tulevaisuuden keskustelupaikkana, joka yhdistää liiketoiminnan ja teknologian näkökulmat. Tapahtuma järjestetään Tampereella nyt kahdeksatta kertaa”, totesi päätapahtumapäivän avannut MPD:n puheenjohtaja, Fastemsin toimitusjohtaja Mikko Nyman.

”Tampere tunnetaan maanläheisten, käytännöllisten lähestymistapojen kotina. Tämä on se henki, johon pyrimme myös tässä tapahtumassa. Vaikka on tärkeää katsoa horisonttiin, on myös tärkeää ottaa jatkuvasti askelia eteenpäin. Toivon, että jokainen osallistuja löytää ajatuksen aihetta kokonaisuuteen liittyen, mutta myös ideoita konkreettisiin seuraaviin askeliin tänään”, hän jatkoi.

Ohjelma jatkui John Deeren sähköisen modulaarisen autonomisen traktorin esittelyllä sekä paneelikeskusteluilla.

Näytteilleasettajien alueella nähtiin muun muassa robotti, joka luo paremman version itsestään. Noux Node, ABB Robotics, B&R Automation ja Visual Components esittelivät todelliseen asiakastapaukseen perustuvan demon, jossa ABB GoFa -robotti suoritti tehtävän ja samanaikaisesti sen digitalinen kaksonen kehitti ja päivitti robotille paremman ohjelmiston.

Manufacturing Performance Days jatkuu keskiviikkoon, jolloin oheisseminaareissa kuullaan vielä, miten teollisuusyritykset jo hyödyntävät materiaalia lisäävää valmistusta eli 3D-tulostusta sekä keskitytään tekoälyyn teollisuudessa.

Tapahtuman ohjelmavastaavana toimii Tampereen yliopiston tuotantotekniikan ja -automaation professori Minna Lanz.

Kumppaneina teollisuuden ja digitalisaation kärkeä

Tapahtuman kumppaneihin kuuluvat Beckhoff, Business Finland, Delfoi, DIMECC, FAME-ekosysteemi, Fastems, Siemens, Tampereen yliopisto, Teknologiateollisuus, VTT, Itävallan ilmasto-, ympäristö-, energia-, liikkuvuus-, innovaatio- ja teknologiaministeriö, Noux Node, SIXNET network, 3D Formtech, 3DStep, Advian, Amexci, ANDRITZ Savonlinna Works, Atostek, Brightplus, Citec, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus, Dekra, Delva, Elomatic, EOS, Etteplan, Fodesco, Fujitsu, ifm electronic Oy, Kongsberg Maritime Finland, KONE, Koneteknologiakeskus Turku Oy, Lillbacka Powerco, Mectalent, Mirka, Netum, Patria, Ponsse, Raute, Salon Metalelektro, Stereoscape, Teamviewer, Top Data Science, Turun ammatti-instituutti, Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto, Vaisto, Valmet, Vilpe, Wärtsilä, Corporate Sustainability Reporting Tool -projekti, Åbo Akademi, Ceterio, Lenz, PipeCloud, Twinverse ja A.Spire, Cecimo, Saksalais-Suomalainen kauppakamari, EFFRA, Manufuture EU, Orgalim, Tampereen Kauppakamari ja Tampereen kaupunki.

 

Manufacturing Performance Days ”Sustainable

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *