Home

”Teollisuus on Suomen ja EU:n hyvinvoinnin moottori” – Suomen suurin teollisuustapahtuma MPD liikkeelle odottavissa tunnelmissa

MPD 2019 -teollisuustapahtuman avasi Tampereen täpötäydellä TähtiAreenalla Tomas Hedenborg, MPD:n järjestelytoimikunnan puheenjohtaja ja ja Euroopan valmistavan teollisuuden kattojärjestön Orgalimin presidentti. Kuva: Altti Heinilä

Suomen tärkein teollisuustapahtuma MPD on käynnistynyt Tampereen TähtiAreenalla. ”On hienoa, että MPD on kasvanut ennätysmittoihin ja tarjoamme parasta mahdollista sisältöä tuhatpäiselle vaikuttajayleisölle. Silti vielä tärkeämpää olisi, että poliittiset päättäjät tulevassa puheenjohtajamaa Suomessa ja EU:ssa kaikkiaan todella sisäistävät teollisuuden ja innovoinnin merkityksen – päätösten muodossa”, painottaa Tomas Hedenborg, MPD:n keulahahmo ja Euroopan valmistavan teollisuuden kattojärjestön Orgalimin presidentti.

Niin Eurooppa kuin koko maailmakin ovat suurten murrosten kourissa. Kaikin tavoin koveneva kilpailu luo tilanteen, jossa teollisuuden kilpailukyky edellyttää entistä enemmän ymmärrystä ja panostusta poliittisilta päättäjiltä niin Suomessa kuin koko EU:ssakin.

”Suomi on saamassa uuden hallituksen, jolle toivotamme todella vilpittömästi menestystä. Sitä tarvitaan niin Suomessa kuin EU:ssakin, jota tuleva hallitus osaltaan pian johtaa. Kaikkein tärkeintä olisi tajuta, että teollisuuden merkitys hyvinvoinnin peruspilarina ei ole vähentynyt. Päinvastoin, se on vain kasvanut. Juuri digitalisoituva teollisuus mahdollistaa kilpailukykymme maailmassa, jossa vain rohkeat panostukset innovointiin voivat turvata tulevaisuutemme”, toteaa MPD:n juhlallisesti avannut Tomas Hedenborg, MPD:n järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.

”EU-puheenjohtajuus tuo näkyvyyttä myös Suomen omille toimille innovoinnin tukemisessa. Hallitusohjelmassa on hyviä muotoiluja innovaation tärkeydestä, näiden ajatusten pitää heijastua nyt konkreettisiin päätöksiin. Sama tilanne on EU:ssa: Uusi komissio ja parlamentti ovat jäsenmaiden kera avainasemassa siinä, että innovatiivisuuteen perustuva kilpailukyky on lähtökohtana olennaisissa linjauksissa. Tämä on todella tärkeää myös ilmastolle. Puhdas teollisuus ja puhtaammat teknologiat ovat tehokkain ase ilmastonmuutosta vastaan”, muistuttaa Hedenborg.

Tutkimus avainasemassa

MPD:n avajaistilaisuudessa valottivat tulevaisuuden näkymiä myös työ- ja elinkeinoministeriön Innovaatiot ja yritysrahoitusosaston osastopäällikkö Ilona Lundström ja uuden yhdistyneen Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls.

Lundström kiitti avajaistilaisuudessa Suomen hallituksen puolesta MPD:tä tärkeästä työstä ja samalla muistutti tutkimuksen merkityksestä.

“Eurooppa tuottaa 30% koko maailman tutkimuksesta. Se on loistava tulos, mutta ei riitä. Tutkimuksen tulokset on skaalattava bisnekseen ja skaalattava muutenkin”, Lundström painotti.

“Tampere on avoimen innovoinnin vahva edistäjä ja monipuolinen yhteistyö niin tutkijoiden kuin tutkimuksen soveltajien kesken on välttämätöntä”, korosti taas rehtori Walls puheenvuorossaan, toivottaen samalla omalta osaltaan MPD:n osallistujat tervetulleiksi Tampereelle.

Ennätysten teollisuustapahtuma

Puitteet Suomen suurimmalle teollisuustapahtumalle Tampereen TähtiAreenalla ovat korkealuokkaisen yleisön arvoiset. Lähes puolet osallistujista edustaa yritystensä ja organisaatioiden korkeinta johtoa ja toinen puolisko edustaa muuten parasta suomalaista akateemista ja teollista asiantuntemusta. Kaikkiaan osallistujia on tuhatkunta eli ennätysmäärä. Ennätykseen päästiin myös MPD-yhteistyössä, MPD:tä on ollut rakentamassa 70 huippuluokan teollista ja innovatiivista asiantuntemusta edustavaa kumppaniyritystä ja organisaatiota.

”Emme voi olla kuin tyytyväisiä MPD:n ennätykselliseen laatuun. Voin täydellä varmuudella ennustaa, että täältä saa alkuunsa moni kaunista hedelmää Suomelle kantava uusi yhteisliiketoiminta”, kiittää Harri KulmalaDIMECC Oy:n toimitusjohtaja. DIMECC on Suomen teollisuuden tärkein innovaatioekosysteemi ja MPD:n pääjärjestäjä.

MPD:n koko ohjelma löytyy täältä

ALSO Finland Oy, Beckhoff Oy, Business Finland, DIMECC Oy, Etteplan Oyj, Fastems Oy, Intelligent Industry, McKinsey & Company, Siemens Osakeyhtiö, Teknologiateollisuus ry, Tampereen yliopisto, VTT, Wapice Oy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *