Home

Teollisuus verkottuu entisestään, tehokkaat ja turvalliset yhteydet keskeisiä

Wärtsilän Giuseppe Saragó, Director, Manufacturing Excellence, Nokian Jonne Soininen, Director, Technology Leadership ja Konecranesin Juha Pankakoski, Executive Vice President, Technologies keskustelivat teollisuuden verkottuneista toimintamalleista DIMECCin, Nokian ja Business Finlandin järjestämässä tapahtumassa. KUVAAJA Seppo Tikkanen

Yli yritysrajojen toimiva yhteistyö avaimena tulevaisuuteen DIMECCin, Business Finlandin ja Nokian järjestämässä Connected Safe Industry -tapahtumassa

Geopoliittinen tilanne haastaa teollisuutta. Teollisuuden ja tutkimusmaailman avaintekijöitä yhteen kerännyt Connected Safe Industry -tapahtuma keskittyi aikaan, jossa teollisuuden pitää rakentaa verkottunut toimintamalli ja tehokkaat yhteydet muihin myös muuttuvassa globaalissa tilanteessa.

”Suomen teollisuus on tähän erinomaisen hyvin valmis verrattuna maihin, joilla ei ole samanlaista varautumisen kulttuuria”, sanoo DIMECC Oy:n toimitusjohtaja Harri Kulmala.

DIMECCin, Business Finlandin ja Nokian järjestämässä päivässä keskeistä oli, miten yritykset tekevät entistä laajemmin ja syvemmin yhteistyötä paremman lopputuloksen saavuttamiseksi. Tapahtumapaikkana oli Nokian Executive Experience Center (EEC) Espoon Karakaaressa.

”Business Finlandin rahoitus on mahdollistanut uuden kehittämisen yhteistyössä parhaiden suomalaistoimijoiden kanssa. Olemme innoissamme tästä sekä DIMECCin piirissä tapahtuvasta innovaatiotoiminnasta. Yritysasiakkaille suunnattu tarjontamme kehittyy nopeasti ja otamme jatkuvasti käyttöön uusia teknologioita, jotka vievät meitä kohti neljättä teollista vallankumousta. Tässä kaikessa yhteistyö ekosysteemikumppaniemme kanssa on tärkeää”, sanoo Tuuli Ahava, Nokian digitaalisen automaation johtaja.

Business Finlandilla on tällä hetkellä kaksi ohjelmaa, joissa päivän teemat ovat keskeisiä: Sustainable  Manufacturing ja Digital Trust Finland.

”Tavoitteenamme on nostaa kansantalouden kasvuvauhti uusiin korkeuksiin lisäämällä panostusta tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin. Uudistumista tarvitaan erityisesti monilla teollisuuden aloilla ja Business Finlandin veturiyritysten rahoitus näyttää tässä esimerkkiä. Johtavien yritysten missiot ovat avoin kutsu yhteistyöhön uudistamaan teollisuutta laajasti. Kaikki veturiyritysten missiot esitellään Business Finlandin nettisivuilla ja toivomme niiden inspiroivan suomalaisia ​​yrityksiä laajasti yhteistyöhön tavoitteiden saavuttamiseksi”, sanoo kestävän valmistuksen ohjelman johtaja Toni Mattila Business Finlandista.

”Jotta onnistuisimme kasvun ja toimialojen uudistumisen kiihdyttämisessä, tehokas ristiinpölytys teollisuuden toimijoiden ja datan, kyberturvallisuuden ja yhteyksien välillä on välttämätöntä”, sanoo Kirsi Kokko, Digital Trust -ohjelman johtaja Business Finlandista.

Yhteistoiminta kasvussa

Konkreettista yli yritysrajojen toimivan yhteistyön mallia näyttää Wärtsilän Vaasassa sijaitseva Sustainable Technology Hub (STH). Siellä sijaitseva FAME-ekosysteemin (Finnish Additive Manufacturing Ecosystem) 3D-tulostuksen avoin kokeilukeskus AM Campus jakaa avoimesti tiloja, laitteita sekä tietoa 3D-tulosteista ja niiden teknisistä ratkaisuista.

”Uskomme, että yhdessä asiakkaiden, kumppaneiden ja korkeakoulujen kanssa luomme tulevaisuuden ratkaisuja, vastaamme parhaiten markkinoiden jatkuvasti muuttuviin vaatimuksiin ja muutamme tuotantomme hiilivapaaksi”, sanoo Wärtsilän yhteistyömallia tapahtumassa esitellyt Giuseppe Saragó, Manufacturing Excellence -johtaja.

Tapahtumassa 15. vuosiseminaariaan viettänyt DIMECC Oy tuo teollisuusyritysten sekä tutkimuslaitosten asiantuntijoita yhteen joko ekosysteemeissä, tutkimusohjelmissa tai muissa palveluissa, joissa keskitytään esimerkiksi tuotekehitykseen, tuleviin teknologioihin tai uuteen liiketoimintaan.

”Yhteistoiminnan kasvu näkyy myös DIMECCin toiminnan kasvuna, sillä vuonna 2021 kasvoimme 38 prosenttia, ja tänä vuonna noin 10 prosenttia. Ainakin meidän puitteissamme tehdyn TKI-työn määrä teollisuudessa on kasvanut ja siitä kertoo myös ekosysteemiemme määrän ja jäsenmäärän merkittävä kasvu”, toteaa Kulmala.

Nokia on mukana DIMECCin johtamassa FAMN-ekosysteemissä (Finnish Advanced Manufacturing Ecosystem) ja DIMECCin fasilitoimassa AISA-projektissa (AI based Situational Awareness), jossa kehitetään tekoälyä ja huippunopeita langattomia tietoliikenneyhteyksiä käyttäviä teollisuuden automaatiosovelluksia.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Harri Kulmala, DIMECC Oy, harri.kulmala@dimecc.com +358 40 840 6380

Kestävän valmistuksen ohjelman johtaja Toni Mattila, Business Finland, toni.mattila@businessfinland.fi +358 40 500 9909

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *