Home

Pirkanmaalaisyrityksiä herätetään kehittämään liiketoimintaa tekoälyn avulla

AI-heräämön koulutustilaisuuksissa on syksyn aikana kasvatettu pirkanmaalaisyritysten tekoälykyvykkyyttä ja ohjattu konkreettisiin tekoälyratkaisuihin. AI-heräämön seuraava tapahtuma järjestetään 14. tammikuuta Ylöjärvellä ja siihen ovat tervetulleita kaikki pirkanmaalaisyritykset. Tilaisuus järjestetään yhdessä Ylöjärven Yrityspalvelun kanssa.

 

DIMECC Oy:n toteuttaman AI-heräämön avoimia tilaisuuksia ja pienempiä tapaamisia on järjestetty syksyllä Kangasalan, Sastamalan, Valkeakosken, Urjalan, Akaan, Viialan ja Tampereen yrityksille. Toimintaan on jo osallistunut kymmeniä yrityksiä useilta toimialoilta. AI-heräämössä rohkaistaan yrityksiä kiinnostumaan datasta, data-analytiikasta ja tekoälystä. Uusista tekoälytekniikoista tutustutaan erityisesti koneoppimiseen ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

 

”Monet pioneeriyritykset Suomessa ja Pirkanmaalla ovat jo kehittäneet dataan ja koneoppimiseen perustuvia menestystuotteita ja palveluita.  Näistä mahdollisuuksista on tärkeätä kertoa entistä laajemmalle yritysjoukolle”, kertoo projektipäällikkö Arto Peltomaa.

 

AI-heräämöön syksyllä osallistuneiden pirkanmaalaisyritysten mukaan kiinnostus lähteä mukaan tekoälykehitykseen on lähtenyt asiakkaiden esiin nostamista muutostarpeista tai oman alan yleisen kehittymisen seuraamisesta vedetyistä johtopäätöksistä. Tekoälykehityksen suurimpia ongelmia ovat toteuttavan osaamisen puuttuminen omasta yrityksestä, oikeiden yhteistyökumppanien löytäminen ja kehitysmahdollisuuksien aiheuttama runsaudenpula.

 

AI-heräämö suuntaa huomionsa erityisesti toimittaja- ja palveluyritysten sekä pk-sektorin kykyyn hyödyntää tekoälyä, koska niiden osaamisen kasvattamisesta hyötyvät myös muut yritykset. Pirkanmaan Maakuntahallitus suuntasi DIMECC Oy:n AI-heräämölle alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) -hankerahoitusta 56 658 euroa. DIMECC Oy rahoittaa AI-heräämöä myös yksityisin varoin.

 

 

Paikka:

14.1.2020 klo 9-12, Ylöjärvi, Joensivu-sali, Vanha Räikkä, Kuruntie 12, Ylöjärvi

Ilmoittautumislinkki tilaisuuteen https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/f2dc8267-0f41-4c2c-b1f6-3b304b6faedb?displayId=Fin1896044

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *