Home

Energiatehokkuus ja automatisaatio parhaat teollisuuden keinot torjua ilmastonmuutosta

Manufacturing Performance Days -teollisuustapahtuma tuo huippupuhujia Tampereelle kesäkuussa. Tohtori Andre Klein esittelee John Deeren sähköisen modulaarisen autonomisen traktorin ja Suomen ABB:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen kertoo sähköistymisen vaikutuksesta teollisuuteen.

Teollisuutta uudistavassa Manufacturing Performance Days (MPD) -tapahtumassa keskitytään kestävään ja kriisinkestävään kehitykseen teemalla “Sustainable and Resilient Growth”. Valmistavan teollisuuden tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet perustuvat automatisointiin, sähköistykseen, akkuihin, kiertotalouteen ja uudelleenkäyttöön.

MPD-tapahtuman puhujiksi saapuvat muun muassa tohtori Andre Klein John Deereltä Saksasta sekä Suomen ABB:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen.

Andre Klein jakaa kokemuksiaan robotiikasta, automatiikasta ja järjestelmien automatisaatiosta uuden John Deeren sähköisen modulaarisen autonomisen traktorin avulla.

“Sähköistys on keskeinen mahdollistava teknologia automaattisille ja autonomisille koneille. Autonomisempien koneiden ja toiminnallisuuden myötä kuljettajan rooli muuttuu ohjaamisesta valvojaksi”, Klein sanoo.

Yli sadassa maassa toimiva ABB on keskeisessä roolissa sähköistyvässä maailmassa. Noin 45 prosenttia maailman sähköstä käytetään teollisuuden ja rakennusten käyttövoimana.

”Teollisuudessa helpoin tapa vaikuttaa energiakustannuksiin ja hillitä ilmastonmuutosta on energiatehokkuuden lisääminen. Korkean hyötysuhteen moottoreilla ja niitä ohjaavilla taajuusmuuttajilla on suuri merkitys siinä, että sähkönkäytön aste pystytään pitämään mahdollisimman tehokkaana”, toimitusjohtaja Pekka Tiitinen sanoo.

Teollisuuden päättäjät tapaavat

MPD-tapahtuma kokoaa kesäkuussa 2023 valmistavan teollisuuden ylintä johtoa, teknologiapäättäjiä, asiantuntijoita sekä teknologia- ja palveluntarjoajia ympäri maailmaa Tampereelle.

Kahdeksannen kerran järjestettävä MPD 2023 tarjoaa osallistujille vertailukohtia ja oivalluksia siitä, mikä vaikuttaa tuotannon suorituskykyyn, kestävyyteen, tulevaisuuden taitoihin ja kykyihin sekä uusiin investointeihin.

Tapahtuman ohjelmavastaavana toimii Tampereen yliopiston tuotantotekniikan ja -automaation professori Minna Lanz.

Tapahtuman strategisiin kumppaneihin kuuluvat Beckhoff, Business Finland, Delfoi, DIMECC, Fastems, Siemens, Tampereen yliopisto ja Teknologiateollisuus sekä kumppaneihin Koneteknologiakeskus Turku Oy, Turun ammatti-instituutti, Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto, Vaisto ja Åbo Akademi.

MPD houkutteli edellisinä kertoina vuonna 2017 ja 2019 noin 800 kävijää teollisuuden ja teknologian sydämeen Tampereelle. Vuonna 2019 tapahtuman järjestäjänä oli 70 kumppaniorganisaatiota.

Manufacturing Performance Days ”Sustainable and Resilient Growth” Tampere-talossa 5. – 7. kesäkuuta 2023.

LISÄTIETOJA

MPD-ohjelmavastaava Minna Lanz, professori, Tampereen yliopisto, +358408490278, minna.lanz@tuni.fi<

Harri Kulmala, toimitusjohtaja, DIMECC Oy, +358 40 840 6380, harri.kulmala@dimecc.com   

Verkkosivu: www.mpdays.com

MPD 2023 -teollisuustapahtuman puhujiin kuuluvat Suomen ABB:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen ja tohtori Andre Klein John Deereltä Saksasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *