Home

TT Gaskets ja Framery haastavat Tampereen seudun startupit kehittämään tuotteitaan

TTG Smart Tracking -palvelu

TT Gaskets kehitti TTG Smart Tracking -palvelun, jonka avulla asiakas pystyy varmistamaan varaosien aitouden ja seuraamaan niiden sijaintia. KUVA Jaakko Niukkala

Demobooster Tampere tuo vakiintuneita toimijoita ja nousevia yrityksiä yhteen.

TT Gaskets eli Tampereen Tiivisteteollisuus Oy haastaa seudun startupit ja teknologiayritykset parantamaan palvelua, joka tukee maailmanlaajuista tiivistekauppaa. Tampereen tehtaalta lähtee maailmalle 25–30 miljoonaa tiivistettä vuodessa. Kahdeksankymppinen perheyritys haluaa pysyä kehityksen eturintamassa digitalisoimalla palvelujaan. Se on kehittänyt asiakkaiden toiveesta TTG Smart Tracking -palvelun, jonka avulla asiakas pystyy varmistamaan varaosien aitouden ja seuraamaan niiden sijaintia.

Yksilöllisellä ja etäluettavalla tunnisteella varustetut tiivisteet helpottavat huoltoja ja varastonhallintaa.

”TTG Smart Tracking on testattu ja se toimii globaalisti. Nyt olemme vaiheessa, jossa tieto seurantapalvelustamme pitäisi saada leviämään asiakkaillemme ja kehittää myös siihen sopivaa bisnesmallia. Lähdimme mukaan Demobooster Tampereeseen etsimään rohkeita ideoita tuotteen tunnettuuden lisäämiseksi”, sanoo TT Gasketsin Smart Engineer Jaakko Niukkala.

Ideoita laatikon ulkopuolelta

Demobooster Tampere tarjoaa haasteen esittävälle yritykselle väylän saada uudenlaista ajattelua ja osaamista tuotekehitykseen ilman että yrityksen tarvitsee käyttää aikaa uuden erikoisalan oppimiseen tai palveluntarjoajien kartoittamiseen. Startup- ja teknologiayritykset puolestaan pääsevät esittelemään osaamistaan räätälöidyillä ratkaisuilla ja toteuttamaan niitä käytännössä.

Tapahtuman toisena haastajana on äänieristettyjä tiloja valmistava tamperelainen Framery Oy. Haasteessa etsitään ratkaisuja seurata tilojen käyttöastetta ja -tarkoitusta, jotta asiakkaille voitaisiin tarjota entistä tarkempaa dataa Frameryn tuotteiden käytöstä.

”Framery on äänieristetyissä työtiloissa globaali markkinajohtaja, mutta haluamme etsiä tapoja palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Tiedämme myös, että läheskään kaikki nokkeluus ei sijaitse meillä, ja siksi haluamme etsiä loistavia ideoita myös ulkopuolelta – sekä laatikon että Frameryn. Juuri tästä syystä lähdimme mukaan Demobooster Tampereeseen”, kertoo Tomi Nokelainen, joka vastaa Frameryn varhaisvaiheen tutkimuksesta.

Framery etsii tapoja palvella asiakkaita entistä paremmin. KUVA Framery

Ratkaisijat esiin!

Demobooster Tampereen järjestävät DIMECC ja Business Tampere. Ohjelma huipentuu tammikuussa järjestettävään DemoDay-tapahtumaan, jossa innovaatiohaasteen esittäjät saavat startupeilta ratkaisuvaihtoehtoja. Haastaja jatkaa yhteistyötä näistä toteuttamiskelpoisimman kanssa.

”Isoissa yrityksissä ei välttämättä tunneta seudun teknologiayritysten ja startupien osaamista. Demoboosterin kaltaiset ohjelmat ovat oiva keino yhdistää näitä tahoja keskenään ja vahvistaa liiketoiminnan kehitystä”, toteaa Jouni Myllymäki Business Tampereesta.

Mukaan mahtuu vielä haastajayrityksiä ja muutama miettiikin parhaillaan sopivaa kehityskohdetta.

”TT Gaskets ja Framery ovat esittäneet mielenkiintoiset haasteet. On jännittävää nähdä, millaisia innovaatioideoita startupit ja teknologiayritykset näihin kehittävät. Odotamme innolla ratkaisujen kehittäjien yhteydenottoja”, sanoo Demobooster Tampereen vetäjä Doris Pryjma DIMECCistä.

Haastekuvaukset löydät Demoboosterin verkkosivulta: https://demobooster.dimecc.com/demobooster-events/demobooster-tampere-2021/

 

Lisätietoja

Doris Pryjma, System Manager, DIMECC, doris.pryjma(at)dimecc.com, +358 40 840 6700

Risto Lehtinen, Head of Co-Creation, DIMECC, risto.lehtinen(at)dimecc.com, +358 50 555 3900

Jouni Myllymäki, Senior Business Advisor, Industry, Business Tampere jouni.myllymaki(at)businesstampere.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *